Vermeulen: "Ook Van Breukelen moet opstappen bij de KNVB"

30 augustus 2016, 10:02

Dick Advocaat vertrok naar Fenerbahçe, Marco van Basten gaat het Nederlands elftal verlaten, het aantrekken van Ruud Gullit ketste af, Bert van Oostveen doet een stap terug en teammanager Hans Jorritsma moet weg: het zijn roerige tijden bij de KNVB. Volgens Arno Vermeulen moet ook Hans van Breukelen opstappen.

De nieuwe technisch directeur was in gesprek met Gullit over een dienstverband als assistent-trainer van Oranje, maar tot een akkoord kwam het niet. Gullit wist af van het vertrek van Marco van Basten en wilde afspraken maken over het doorschuiven binnen de technische staf, maar Van Breukelen wilde daarover niets op papier zetten.

"Van Breukelen begon afgelopen vrijdag met een grote persconferentie. Daar meldde hij dat hij van transparantie hield. Hij was heel lang aan het woord, maar heeft toen maar een deel van het verhaal verteld. Hij wist namelijk al dat Van Basten naar de FIFA wilde. Hij kon niet meer zeggen, zegt hij nu", aldus de voetbalcommentator namens de NOS. "Hij is eigenlijk de volgende die gewoon op moet stappen. Van Breukelen had die persconferentie nooit moeten beleggen, hij is nu al ongeloofwaardig."

Ook een vertrek van Danny Blind is op korte termijn niet uit te sluiten, aldus Vermeulen. "Eigenlijk kan Blind niet meer tegenvallers hebben. De wedstrijd tegen Zweden is cruciaal. Als Nederland die verliest, dan zal Blind waarschijnlijk ook moeten opstappen", zo refereert hij aan het belangrijke WK-kwalificatieduel van volgende week dinsdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen