Opstellen niet-speelgerechtigde speler kost Sassuolo zege

30 augustus 2016, 13:10

Sassuolo won de eerste twee wedstrijden van het seizoen, maar staat toch op slechts drie punten. De punten die werden behaald dankzij de overwinning op Pescara van afgelopen weekend moeten namelijk worden ingeleverd. De club van Timo Letschert bracht een speler binnen de lijnen die niet speelgerechtigd is.

De Noord-Italiaanse club nam Antonino Ragusa over van Cesena op 26 augustus. Daarvoor had Sassuolo al de 25-koppige selectie ingeleverd. Na het aantrekken van een nieuwe speler moet er officieel melding van een wijziging in de wedstrijdselectie worden gemaakt om hem speelgerechtigd te krijgen.

Dat heeft Sassuolo nagelaten, waardoor de zege op Pescara (2-1) is omgezet in een reglementaire 0-3 nederlaag. Pescara, dat op de openingsdag van het seizoen een punt pakte tegen Napoli (2-2), staat daarom nu ineens boven Sassuolo op de ranglijst.

Overigens maakte Letschert zijn debuut in de Serie A nog niet. Luca Antei, Paolo Cannavaro en Francesco Acerbi maakten al minuten in het centrum van de defensie, maar Letschert bleef in beide wedstrijden negentig minuten lang op de reservebank.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen