Rooney kondigt afscheid aan: "Op WK met hoogtepunt eindigen"

30 augustus 2016, 14:49

Wayne Rooney is bezig aan zijn laatste periode als international. Dat kondigde de topscorer aller tijden van Engeland aan op een persconferentie tijdens de interlandperiode. Na het WK 2018 in Rusland zet hij een punt achter zijn interlandcarrière.

"Realistisch gezien weet ik dat dat WK mijn laatste kans zal zijn om van waarde te zijn voor het nationale elftal", zo blikte Rooney, die tot aanvoerder werd benoemd door de nieuwe bondscoach Sam Allardyce, vooruit. "Hopelijk kan ik mijn periode voor Engeland met een hoogtepunt beëindigen."

"Voor het EK van afgelopen zomer zei ik dat ik er van geniet om met dit team te spelen en dat is nog steeds zo. Er waren wat onbeantwoorde vragen over mijn toekomst bij Engeland, maar ik heb zin om nog twee jaar door te gaan. Dat had ik voor het EK al besloten en daaraan is niets veranderd."

Toch is Rooney vastbesloten niet langer dan twee jaar door te gaan. "Ik heb mijn beslissing genomen. In Rusland speel ik mijn laatste grote toernooi." Geen speler was vaker trefzeker voor Engeland dan de Manchester United-speler. In 115 interlands vond hij 53 keer het net.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen