Blind: "Snap Van Basten, maar had zelf anders beslist"

30 augustus 2016, 16:17

Vanmiddag (dinsdag) gaf Danny Blind een persconferentie, waarin hij reageerde op alle perikelen rondom het Nederlands elftal. Een van de punten die werden besproken was het aangekondigde vertrek van assistent-trainer Marco van Basten. Blind kan begrip opbrengen voor diens beslissing, maar had zelf een andere keuze gemaakt, zo gaf hij aan.

De bondscoach zag ook Dick Advocaat vertrekken. "Natuurlijk valt er wat voor te zeggen dat ze weggaan. Maar we zijn samen een overeenkomst aangegaan en dan ga je er vanuit dat we het samen afmaken. Nee, ik had het denk ik niet gedaan. Ik kan me bij Marco wel voorstellen dat hij hier interesse in heeft", zo tekende Voetbal International uit zijn mond op.

De KNVB maakte bekend dat Van Basten in principe nog tot 13 november zal aanblijven als assistent-bondscoach. "Ik weet zeker dat Van Basten honderd procent met het Nederlands elftal bezig is. Niemand hoeft medelijden met mij te hebben. Ik heb een prachtbaan en een prachtleven. Ik heb in mijn carrière heel veel gewonnen, maar nog niet als trainer van het Nederlands elftal. Ik ben voor deze klus aangesteld. Niemand hoeft mij zielig te vinden."

Vertrekken was voor Blind zelf nooit aan de orde. "Daar heb ik geen seconde aan gedacht. Dat mijn assistenten vertrokken zijn, daar vind ik als mens wat van, maar ik moet er ook zakelijk naar kijken. Dat is ook de reden waarom ik gevraagd heb aan Marco om tot medio november te blijven zitten."

Het vertrek van beide assistenten heeft volgens Blind niets met hem te maken. "Ik denk niet dat het aan mij ligt. Ik heb daar namelijk geen enkel signaal over gekregen. Sterker nog, ik heb reacties gekregen van Dick en Marco die mij dat gevoel totaal niet hebben gegeven. Je moet het woord loyaliteit niet alleen maar op de voetballerij plakken. Bij zakelijke bedrijven gaan mensen ook naar andere, grotere bedrijven. Zo zit de wereld in elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen