"We zijn een C-land in de voetbalwereld geworden"

31 augustus 2016, 08:29

Aad de Mos ziet met lede ogen aan dat het Nederlandse voetbal internationaal gezien flink aan het afglijden is. De voormalig coach van onder meer Ajax, PSV, Anderlecht en KV Mechelen vindt door alle perikelen en de leegloop bij de KNVB dat het dieptepunt bereikt is.

"We zijn echt een C-land in de voetbalwereld geworden", concludeert De Mos door alle onrust rond de KNVB en het Nederlands elftal in het Algemeen Dagblad. Assistent-bondscoach Dick Advocaat is al vertrokken en teammanager Hans Jorritsma en de andere assistent Marco van Basten zullen dat voorbeeld volgen. Tenslotte ketst een deal met beoogde assistent Ruud Gullit af en speelde technisch directeur Hans van Breukelen hier niet echt een gelukkige rol bij.

"Niet alleen qua prestaties, maar dus ook organisatorisch. Als je het mij vraagt, heeft de KNVB het absolute dieptepunt bereikt", stelt De Mos. "Kijk, je kunt eens een keertje een groot eindtoernooi missen. Maar we zetten onszelf nu voor gek. De K van KNVB staat voor Koninklijke. Geen sprake meer van!", vindt de oud-coach, momenteel werkzaam als analyticus.

De Mos hoopt dat de internationals zich weinig zullen aantrekken van de randzaken. "Misschien staan ze dinsdag in Zweden op en laten ze zien dat ze geen boodschap hebben aan alle interne onrust", hoopt hij. "Maar dan nog moet er heel veel veranderen. Ze moeten in Zeist nu doorpakken, schoon schip maken. Gijs de Jong aanstellen als directeur is hét voorbeeld van een vriendendienst. Pak nu de juiste mensen die bij clubs iets hebben bewezen, zoals de Belgen hebben gedaan. En schroom niet voor dubbelfuncties te kiezen. Waarom zou Toon Gerbands niet én bij PSV én bij de KNVB zijn visie kunnen neerleggen? En Danny Blind? Die zou ik gewoon laten zitten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen