Prachtig: Henry stuurt Belgisch salaris naar goede doelen

31 augustus 2016, 12:29

Thierry Henry verraste afgelopen week met zijn aanstelling bij de voetbalbond van België, waar hij assistent-bondscoach is geworden onder Roberto Martinez. Wie dacht dat de Belgische federatie diep in de buidel moest tasten voor de komst van de Fransman, heeft het mis. Bovendien doneert hij alles aan het goede doel.

Henry kost de Rode Duivels 'slechts' 50.000 euro op jaarbasis. Het clubicoon van Arsenal stort het gehele bedrag aan meerdere goede doelen in België. Dat heeft Sport Voetbalmagazine naar buiten gebracht. De voormalig topschutter van onder meer AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona kan dat zich wel permitteren, omdat hij als analyticus van Sky Sports ongeveer 5 miljoen euro per jaar opstrijkt. Toch is het een geweldig gebaar van Henry.

Henry zei eerder deze week dat hij denkt dat de nationale ploeg van België de komende jaren historie kan schrijven. "Het gaat er puur om dat de spelers in zichzelf gaan geloven. Ik ben de tweede assistent en zal bondscoach Roberto helpen met het aanbrengen van structuur en winnaarsmentaliteit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen