Hart verhuurd aan Torino: "Kwam op juiste moment"

31 augustus 2016, 13:40

Witte rook in Turijn. Joe Hart vervolgt zijn carrière officieel bij Torino. De Italiaanse club huurt de Engelse goalie voor één seizoen van Manchester City, zo hebben beide partijen woensdagmiddag officieel wereldkundig gemaakt.

Zodoende komt er definitief een einde aan het tijdperk-Hart bij Manchester City. De doelman was uitermate succesvol in het Etihad Stadium, waar hij vier keer de Premier League Golden Glove won, meer dan honderd keer de nul wist te houden en tweemaal werd gekozen in het team van het jaar van de Premier League. Als tiener kwam Hart in 2006 bij Manchester City terecht. Na verhuurperiodes bij Blackpool, Tranmere Rovers, Birmingham City groeide Hart uit tot de vaste doelman van Manchester City.

Hart, die een niet al te best EK kende met Engeland, is blij met zijn nieuwe stap. "Ik heb het aanbod van Torino meteen geaccepteerd", zegt de sluitpost. "Mijn carrière veranderde opeens door mijn situatie bij Manchester City. Ik moest daarom iets doen. De aanbieding van Torino kwam op het juiste moment en op de juiste manier. Ik vind het geweldig om in de Serie A aan de slag te gaan. De keeperstraditie van Italië wordt over de hele wereld erkend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen