Van Geel: "Rustigste zomerperiode in tijd bij Feyenoord"

1 september 2016, 09:04

Voorgaande jaren was het stressen geblazen voor Feyenoord op de transfermarkt. De Rotterdammers moesten veel moeite doen om sterkhouders in De Kuip te kunnen houden en zochten, soms tevergeefs, naarstig naar (last-minute) versterkingen voor de selectie. Dit jaar was alles anders: de selectie bleef zonder problemen intact, er werd met bepalende spelers verlengd en met Steven Berghuis, Brad Jones en Nicolai Jørgensen werden er prima spelers gehaald.

Dit stemt Martin van Geel tot tevredenheid. "Vorig jaar verkochten we in de zomer Jordy Clasie, Jean-Paul Boëtius en Elvis Manu en kwamen Michiel Kramer, Eljero Elia en Eric Botteghin pas in augustus bij de groep. Dit jaar hadden we onze selectie al heel snel compleet. We hebben Lex Immers, Anass Achahbar en Kamil Miazek verkocht, terwijl Jari Schuurman en Calvin Verdonk al voor het seizoen werden verhuurd. Aan de andere kant was Nicolai Jørgensen al voor de eerste training vastgelegd en hadden we Steven Berghuis voor aanvang van de competitie binnen. Daardoor was dit de rustigste zomerse transferperiode in mijn tijd bij Feyenoord, waar het vorig jaar misschien wel de drukste was", zegt de technisch directeur van Feyenoord op de clubwebsite.

Rick Karsdorp, Bart Nieuwkoop, Calvin Verdonk, Warner Hahn, Terence Kongolo, Jari Schuurman, Lucas Woudenberg, Karim El Ahmadi, Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer, Eljero Elia en Tonny Vilhena verlengden stuk voor stuk hun contract in Rotterdam-Zuid. "Dat heeft voor duidelijkheid en stabiliteit gezorgd binnen de selectie", weet Van Gaal. "Daarnaast heeft de winst van de KNVB beker binnen de groep een gevoel aangewakkerd van: nu willen met elkaar méér bereiken. Daardoor was al redelijk snel duidelijk dat deze groep en staf grotendeels intact zouden blijven. Een derde reden is dat Feyenoord financieel weer kerngezond is. We hoeven niet meer te verkopen en gaan niet zomaar akkoord met ieder bod. Dat weten andere clubs ook."

Jongelingen Justin Bijlow, Gustavo Hamer, Emil Hansson en Mo El Hankouri werden ondertussen overgeheveld naar de eerste selectie. De doorgroei van talenten is niet alleen mooi voor de club, het is ook goed voor de breedte van de selectie van coach Giovanni van Bronckhorst. "Ze trainen met het eerste elftal en maken hun minuten bij het team waar dat mogelijk is. Ej als ze het goed doen, krijgen ze hun kans in het eerste", aldus Van Geel. De selectie van Feyenoord bestaat nu uit 29 spelers. "Maar dat hebben we ook nodig. We gaan zware Europese wedstrijden spelen, terwijl de reserves extra duels gaan spelen in de Premier League International Cup."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen