Zwitserse autoriteiten starten onderzoek naar Beckenbauer

1 september 2016, 13:33

Ruim vijf maanden nadat de onderzoekskamer van de ethische commissie van de FIFA een procedure startte tegen onder meer Franz Beckenbauer, heeft de Duitser tot horen gekregen dat de Zwitserse justitie een onderzoek naar hem gestart heeft. Reden hiervoor is zijn manier van handelen rond de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland.

Beckenbauer was voor het WK 2006 vice-voorzitter van de Duitse voetbalbond en werkte voor het uitvoerend comité van de FIFA. De voormalig Duits international wordt verdacht van illegale betalingen en contracten, waarmee de kans vergroot werd dat het WK naar Duitsland gehaald zou worden. Dat lukte uiteindelijk, maar mogelijk krijgt het WK-bid voor Beckenbauer nog een heel vervelend staartje.

De Zwitserse autoriteiten verdenken Beckenbauer van fraude en het witwassen van geld en stellen dat een publicatie in het tijdschrift Der Spiegel reden genoeg is om een onderzoek in te stellen. Beckenbauer zou tussen 2002 en 2005 voor ongeveer 10 miljoen Zwitserse franken gesjoemeld hebben.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen