Blind: "Het ging en gaat nog steeds om Zweden"

2 september 2016, 01:18

Oranje-bondscoach Danny Blind is niet in paniek na de blamage van zijn elftal in de vriendschappelijke interland tegen Griekenland. Het Nederlands elftal ging donderdag, ondanks een goed begin, in het Philips Stadion met 1-2 onderuit tegen het team dat in de voorronde voor Euro 2016 nog onder de Faeröer Eilanden eindigde.

"Dit verandert de doelstelling niet, het ging en gaat nog steeds om Zweden", aldus Blind na afloop bij SBS6. Oranje opent daar komende dinsdag de voorronde voor het WK 2018. "Je hoopt met een goede wedstrijd en een goed resultaat naar Zweden te gaan, maar het is niet anders. Het doel blijft echter hetzelfde en morgen en overmorgen moeten we ervoor zorgen dat daar de focus weer op komt te liggen. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd, dinsdag gaat het om het echie."

"Of mijn zorgen zijn toegenomen? Je hoopt dingen terug te zien van de training, maar dat is in de eerste twintig minuten alleen bij vlagen zo geweest", vervolgde Blind. "Aan de linkerkant speelden we in die fase goed. We kregen niet veel kansen, maar hadden wel mogelijkheden en kwamen op een gelukkige voorsprong. Daarna gaven we echter gemakkelijk de 1-1 weg. De Grieken zijn amper voor ons doel geweest. Ik kan me eigenlijk maar drie momenten bedenken en daarvan zijn er wel twee een doelpunt."

"Wij hebben ook niet veel grote kansen gehad, maar wel halve mogelijkheden. Het geluk was er ook niet, met bijvoorbeeld pogingen van Janssen en een schot van Sneijder dat net naast ging. Daarnaast was de tweede bal vaak voor de Grieken. Over de hele wedstrijd kan dat echter geen geluk zijn, we hadden niet de juiste scherpte", legde Blind de vinger op de zere plek. Hij denkt dat zijn elftal goed kan omgaan met deze teleurstelling. "Want deze jongens spelen wekelijks op een hoog niveau in grote competities. We willen ons hiervan revancheren en dat kan dinsdag."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen