De rapportcijfers van Oranje tegen Griekenland

2 september 2016, 11:00

Een afgang. Dat zijn de juiste woorden om de prestatie van Oranje donderdag in de vriendschappelijke interland tegen Griekenland te omschrijven. Ondanks een goed begin werd in het Philips Stadion met 1-2 verloren van het team dat in de voorronde van Euro 2016 zelfs nog slechter was dan de Faeröer Eilanden. Op de rapportcijfers van de Oranje-internationals voor dit duel kan je misschien nog niet in de maat lopen, maar ze hebben wel eens beter gescoord.

Jeroen Zoet: 5

Bondscoach Danny Blind liet voor de wedstrijd nog weten dat Zoet de afgelopen maanden een 'goede en degelijke indruk' op hem heeft gemaakt en daarom de PSV'er had verkozen boven Jasper Cillessen. Tegen de Grieken doorstond Zoet zijn eerste test met een fraaie redding. Bij de gelijkmaker straalde hij echter niet voldoende uit de baas te zijn, maar een echte fout van hem was het ook weer niet. Dit in tegenstelling tot de 1-2. Met een halve redding bracht hij Giannis Gianniotas onbedoeld in stelling te scoren vanuit de rebound.

Joël Veltman: 3

Bij de 1-1 werd Veltman in een luchtduel afgetroefd door Kostas Mitroglou. Dat is natuurlijk niet ideaal voor zijn rapportcijfer, maar de tegentreffer viel hem niet echt aan te rekenen. Daarvoor ging er namelijk te veel mis achterin bij Oranje, waardoor de Ajacied werd geconfronteerd met het slechte werk van zijn collega's, iets dat ook gold voor Zoet. Verder speelde Veltman echter een slechte wedstrijd, er gingen maar weinig dingen goed bij hem.

Jeffrey Bruma: 4

Over de hele wedstrijd gekeken deed Bruma het misschien niet eens zo slecht, maar wat heb je daaraan als een grote fout van jou uiteindelijk de beslissende goal van Griekenland inleidt? De onlangs door VfL Wolfsburg aangetrokken verdediger leed onnodig balverlies, probeerde het tevergeefs goed te maken met een tackle en zag uiteindelijk dat de 1-2 niet meer voorkomen kon worden.

Daley Blind: 4

Bij de gelijkmaker ging er bij Oranje te veel mis om op te noemen. Wat echter wel benoemd moet worden, is dat de besluiteloosheid van Blind een belangrijke rol speelde. Van een verdediger van Manchester United zou je toch mogen verwachten dat hij meer overtuiging toont bij het nemen van zijn beslissingen, in plaats van aarzelen of de man aan de bal nou wel of niet aangepakt moet worden.

Jetro Willems: 4

Wat ook verkeerd ging bij de 1-1 was de communicatie tussen Willems en Promes. Of beter gezegd: het gebrek aan communicatie tussen Willems en Promes. Laatstgenoemde leek in de veronderstelling dat de PSV-back het dekken van assistgever Vassilis Torosidis wel zou overnemen, maar die deed dat dus niet. De vrijheid van Torosidis is Willems dus niet helemaal aan te rekenen, maar in de tachtig minuten die hij binnen de lijnen stond, heeft hij verder weinig indruk kunnen maken.

Kevin Strootman: 6

Op het middenveld was er, net als in de laatste interland in en tegen Oostenrijk (0-2 winst), weer een belangrijke rol weggelegd voor Strootman. De speler van AS Roma was verdedigend nuttig en had na rust nog een mooie pass op Janssen in huis. Hij heeft precies het karakter dat Oranje nodig kan hebben in een WK-kwalificatiepoule met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg.

Georginio Wijnaldum: 5

Ja, hij zette Oranje op voorsprong. Maar dat doelpunt kwam vooral door het goede werk van Janssen, waarbij Wijnaldum de bal alleen maar in het doel hoefde te lopen. Verder hebben we de Liverpool-middenvelder wel eens betere wedstrijden zien spelen in het Oranje-shirt.

Wesley Sneijder: 6,5

Dat Oranje in de eerste twintig minuten nog uitstekend voor de dag kwam, was voor een groot deel te danken aan het goede spel van Sneijder. De spelmaker van Galatasaray liet meerdere malen mooie dingen zien en was ook dicht bij een doelpunt, maar had de pech dat zijn schot nét naast de verkeerde kant van de paal ging.

Steven Berghuis: 4

Hij was alert toen het voorafgaand aan de 1-0 misging in de Griekse defensie en wist Janssen daarop snel te bereiken, maar verder ging er maar weinig goed bij Berghuis. De Feyenoorder had geen succes in zijn acties en zijn voorzetten misten vrijwel altijd hun bestemming.

Vincent Janssen: 7

Met een mooie passeerbeweging stond Janssen aan de basis van het openingsdoelpunt van Wijnaldum. Verder werkte de kersverse spits van Tottenham Hotspur keihard, werklust waar menig international een voorbeeld aan kan nemen. Een doelpunt was Janssen zeker gegund, het zat hem echter niet mee bij de halve kansen die hij kreeg.

Quincy Promes: 4

In dienst van Spartak Moskou behoort hij tot de sterren van de Russische competitie, maar daar hebben we in zijn interlands nog maar weinig van teruggezien. Je gaat je bijna afvragen of het wel de echte Promes is die zich elke keer bij Oranje meldt, want het verschil tussen de Promes van Spartak Moskou en de Promes van Oranje is als dag en nacht. Het treffen met Griekenland vormde daar geen uitzondering op.

Davy Pröpper: 6

Direct na zijn invalbeurt voor Sneijder in de 65ste minuut liet Pröpper zich zien met een prachtige pass op Janssen. De PSV'er deed het verder naar behoren in pas zijn tweede interland.

Jorrit Hendrix: 5

In de 65ste minuut kwam er in de persoon van Hendrix nog een PSV'er binnen de lijnen bij Oranje. De middenvelder stond bij de 1-2 wellicht iets te ver naar voren opgesteld en wist verder nog niet te overtuigen, maar dat laatste is geen schande is pas zijn eerste interland.

Bas Dost, Davy Klaassen en Luciano Narsingh speelden te kort voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen