Brazilië en Paraguay doen goede zaken, Chili niet

2 september 2016, 08:40

Naast de heldenrol van Lionel Messi bij Argentinië werd er in de nacht van donderdag op vrijdag nog meer gevoetbald in de Zuid-Amerikaanse kwalificatieserie voor het WK 2018 in Rusland. Brazilië wist eenvoudig te winnen bij Ecuador, terwijl Chili ten onder ging in Paraguay.

Ecuador was deze kwalificatiereeks zeer goed op dreef met dertien punten uit zes optredens en een gedeelde eerste plaats, maar voor het eigen publiek kwam het er niet aan te pas tegen Brazilië. In de laatste twintig minuten sloeg de Selecão pas haar slag. Neymar tekende met een benutte penalty voor de 0-1, alvorens Walter Ayovi (eigen doelpunt) en de uitblinkende debutant Gabriel Jesus de eindstand op 0-3 bepaalden. Laatstgenoemde speler is aangetrokken door Manchester City, al blijft het supertalent eerst nog een half jaar bij Palmeiras spelen. Juan Paredes kreeg na de 0-1 van Neymar twee gele kaarten en dus een rode kaart namens Ecuador.

Brazilië klimt nu naar de vijfde plaats in de kwalificatiereeks van de CONMEBOL, die staat voor play-offs om kwalificatie voor het WK. Paraguay heeft dankzij een knappe 2-1 zege op Chili evenveel punten als Brazilië (twaalf stuks), maar heeft een minder doelsaldo en is daardoor de nummer zes. De Chilenen moeten aan de bak, omdat ze slechts zevende staan met tien punten. Argentinië is koploper met veertien punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen