Zeldzaam slecht debuut voor Martinez: "Pijnlijk"

2 september 2016, 09:49

Zijn vuurdoop als bondscoach van België is voor Roberto Martinez uitgelopen op een bittere teleurstelling. De Rode Duivels gingen donderdagavond met 2-0 ten onder tegen Spanje. Dat is vrij uniek, aangezien het al 19,5 jaar geleden was dat een bondscoach bij België debuteerde met een verlies. Destijds gebeurde dat onder Georges Leekens (3-0 tegen Noord-Ierland).

Martinez baalt van de valse start bij België. "Het was geen fijne vertoning voor de fans, maar de conclusies na deze oefeninterland zullen ons helpen", sprak hij na afloop van de 2-0 in Spanje volgens Sporza. "Deze wedstrijd toont aan dat we heel veel werk te verrichten hebben. We wisten dat we getest zouden worden. Soms speel je oefenwedstrijden waar je weinig informatie uit haalt, maar dat is nu anders."

"Als team moeten we het juiste evenwicht vinden en hard werken", vervolgt Martinez. "Met talent alleen word je geen winnende ploeg. We hadden deze informatie nodig. We hebben tegen een goede tegenstander gespeeld. Dat is het niveau dat we willen bereiken. We weten nu wat onze werkpunten zijn. Niemand wil zo'n nederlaag, maar dit kan ook een startpunt zijn. Het talent is er, dat weet iedereen. We moeten vooral op mentaal vlak veel verbeteren. Het resultaat is pijnlijk, maar dit is de realiteit."

België gaat zich nu richten op het eerste duel in de WK-kwalificatiereeks. "Tegen Cyprus wordt het een andere wedstrijd, maar elk duel is moeilijk", besluit Martinez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen