Hendrix debuteert in Oranje: "Een dubbel gevoel"

2 september 2016, 18:18

Hoewel Oranje donderdag beschamend verloor van Griekenland, was er voor Jorrit Hendrix toch nog een reden om te lachen. De middenvelder van PSV maakte in het oefenduel in Eindhoven zijn debuut in het Nederlands elftal en hield dubbele gevoelens over aan de wedstrijd.

De 21-jarige Hendrix kwam in de 65ste minuut binnen de lijnen. "Ik heb nu toch een beetje een dubbel gevoel. Het is erg jammer dat je zo thuis verliest", zei de PSV'er tegen NU.nl. Toen Hendrix in het veld kwam waren de bezoekers beter in de wedstrijd. "De eerste vijf of tien minuten heb ik de bal niet eens aangeraakt, omdat Griekenland alleen maar balbezit had. Daarna ging het gelukkig wel redelijk."

"Ik was in het veld niet echt gespannen. Op het moment van warmlopen en toen ik erin kwam heb ik wel heel bewust gedacht aan het feit dat dit mijn debuut was. Maar tijdens de wedstrijd niet", vervolgt hij. "Daar is ook geen tijd voor. Het is een cliché, maar het gaat allemaal net even iets sneller. Ik moest meteen schakelen."

Hendrix weet dat Oranje dinsdag aan de bak moet tegen Zweden in de WK-kwalificatie. "De wedstrijd van dinsdag is belangrijker. Het doel is ook niet veranderd: we willen en moeten eigenlijk ook winnen van Zweden. En daar hebben we ook de kwaliteiten voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen