"Danny Blind is denk ik een soort 'dead man walking'"

4 september 2016, 09:45

Voetbalminnend Nederland denkt met weemoed terug aan de periode tot 2014, toen de derde plaats nog werd gegrepen na een uitstekend optreden op het WK in Brazilië. Kees Jansma zwaaide na dat eindtoernooi na tien jaar af als perschef van het Nederlands elftal en ziet met lede ogen aan dat Oranje sindsdien flink afgegleden is.

Zowel op als naast het veld beleven de KNVB en het Nederlands elftal zware tijden. "Het is een absolute puinhoop bij de KNVB", constateert Jansma in gesprek met de NOS. "De ene na de andere topper vertrekt, dat kan nooit goed zijn...", weet de oud-perschef van Oranje. Hij denkt dat de internationals in aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden wel gehinderd worden door de bestuurlijke chaos. "Voetballers zijn egocentrisch, maar hun leiders zijn kwetsbaar momenteel. Dat ga je op de werkvloer wel merken."

Een zege op Zweden zou niet alles in één klap weer in orde maken, weet Jansma. "Niet meteen, maar het voetbal is wel opportunistisch. In dit geval is het wel uitstel van executie. Danny Blind is denk ik een soort 'dead man walking' die wel heel veel wedstrijden moet winnen om te overleven", schat Jansma in.

Toch vindt Jansma niet dat Blind meteen zijn koffers moet pakken als Oranje van Zweden verliest. "De KNVB kan moeilijk weer iemand wegsturen. En het eerste half uur tegen Griekenland was goed, daarna zakte het alleen ver weg. Ik zie geen oplossing, behalve een status quo. De bondscoach laten zitten en hopen dat je als beste nummer twee een play-off mag spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen