Wesley Sneijder: "Heeft iedereen er nog wel vreugde in?"

4 september 2016, 10:27   Bijgewerkt: 4 september 2016, 14:15

We hoeven er niet omheen te draaien: het is een puinzooi bij de KNVB en het Nederlands elftal. Bij de voetbalbond vertrekt de een na de andere persoon die een hoge functie bekleedt, terwijl Oranje al twee jaar aan het afglijden is in het internationale voetbal. Wesley Sneijder ziet het gebeuren en denkt dat het op voetbaltechnisch vlak al bij de basis begint.

Sneijder trekt zijn conclusies in de periode van crisis en ziet dat het spelen als een team steeds belangrijker begint te worden. Hij noemt als oorzaak dat er steeds minder kwaliteit aanwezig is op de velden en denkt dat dit komt omdat er minder op straat gevoetbald wordt. "Je kan twijfelen over kwaliteit, maar je moet zorgen dat je een echt team bent. Dat is waar we met zijn allen naartoe willen. Ik denk dat elk land op een gegeven moment wel kwaliteit gaat inleveren", zo begint Sneijder zijn verhaal bij Voetbal Inside.

"Het lijkt wel alsof het allemaal een beetje minder wordt. Het voetbal op zich", stelt de routinier van Oranje. "Heeft iedereen er nog wel vreugde in? Gebeurt het nog wel genoeg op straat? Ik denk het niet. Ik denk dat het meer zou kunnen en moeten. Dat heeft dan ook weer effect op de hoogste elftallen, zoals bijvoorbeeld het Nederlands elftal. Dan is het logisch dat de kwaliteit daar ook wat afneemt. Maar dan moet je dus zorgen dat je als team gaat fungeren", accentueert Sneijder.

De 32-jarige Utrechter zag op EURO 2016 dat het spelen van een team belangrijker kan zijn dan kwaliteit. "Ik denk dat Portugal dat heeft laten zien op het EK. Natuurlijk hebben ze Cristiano Ronaldo en nog één of twee andere spelers met individuele klasse, maar je ziet passie en strijd. Dat moeten wij ook gaan brengen. Je moet één ploeg zijn. Dat is wel lastig, omdat je te maken hebt met veel veranderingen."

Tot slot heeft Sneijder nog een belangrijk punt. "Ik wil ook nog wel benoemen dat het voor ons natuurlijk wel een heel erg groot verschil is of Arjen Robben er wel of niet bij is", aldus de middenvelder van Galatasaray.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen