In Spanje wil men nu ook de video-assistent gebruiken

4 september 2016, 10:57

Na het succesvolle experiment van de FIFA met het gebruik van de videoscheidsrechter bij de oefeninterland tussen Italië en Frankrijk (1-3), waarbij arbiter Björn Kuipers geholpen werd door een video-assistent, hoopt de Primera División dat het hulpmiddel vanaf volgend seizoen ook toegepast kan worden in de Super Cup en de Copa del Rey.

Volgens Marca heeft La Liga de technische commissie van de Spaanse voetbalbond RFEF op 12 augustus in een brief gevraagd om de videoscheidsrechter te kunnen gebruiken. "La Liga is altijd zeer betrokken in de technische ontwikkeling van het voetbal. We zijn van mening dat de video-assistent een belangrijke rol speelt bij het creëren van eerlijker voetbal. Het vermijdt menselijke foute en is goed voor fair play."

In samenwerking met de IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA, hoopt La Liga de technologie volgend seizoen dus te kunnen gebruiken in de Copa del Rey en de Super Cup. "Deze competities zijn het meest geschikt voor deze test", zo klinkt het in de brief aan de Spaanse bond.

De voetbalbonden van Italië, Nederland, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Brazilië en Australië willen ook testen met de videoscheidsrechter. De KNVB neemt vaak het voortouw met 'Arbitrage 2.0'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen