Alderweireld: "Maar eens met beide voeten op grond staan"

4 september 2016, 16:14

Na de 0-2 thuisnederlaag tegen Spanje vragen veel mensen zich af of de mentaliteit van de internationals van België wel in orde is. Toby Alderweireld denkt van wel, maar kan begrijpen dat het anders overkomt bij de aanhang van de Rode Duivels. "Als je overal een seconde te laat komt, dan lijkt dat wel zo."

Na het teleurstellend verlopen EK, waarin Wales te sterk was in de kwartfinale, is het voor België zaak om de rug te rechten en zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. "Het is moeilijk om in één zin te zeggen wat nu juist het probleem is. Er waren genoeg problemen. Iedereen weet wat er allemaal beter moet", stelt Alderweireld volgens Sporza. "De wedstrijd tegen Spanje was ook voor ons even schrikken, maar het blijft een momentopname."

België moet in de kwalificatiereeks voor het WK zien af te rekenen met Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Estland, Gibraltar en Griekenland. De Belgen openen dinsdag tegen Cyprus. "Er rust nu veel druk op de wedstrijd op Cyprus en we weten al dat het geen makkelijke uitwedstrijd wordt. Maar we willen daar drie punten pakken en een goede prestatie neerzetten", aldus Alderweireld. Dat het beter zal moeten dan tegen Spanje, is duidelijk. De spelers werden toen zelfs uitgefloten door het eigen publiek. "Dat is zeker schrikken, maar de meeste spelers hebben wel ervaring met die situatie. De fans mogen dat doen, maar we willen hen weer meekrijgen in het verhaal. We willen een België dat achter ons staat. We willen hen met een goede prestatie dinsdag al een beetje terugwinnen."

België wordt door de kwaliteit van de selectie gezien als een gevaarlijke outsider om prijzen te pakken in de komende jaren. "Misschien moeten we maar eens met onze twee voeten op de grond staan en zorgen dat dit zo zal blijven", stelt Alderweireld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen