Polen geeft voorsprong weg, Engeland zegeviert in blessuretijd

4 september 2016, 20:09

Polen is matig begonnen aan de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland. In de eerste wedstrijd in groep E gingen de mannen van bondscoach Adam Nawalka op bezoek in Kazachstan. De trainer zag zijn ploeg een prima voorsprong verspelen: 2-2. Engeland pakte in de blessuretijd een 1-0 overwinning tegen Slowakije.

Het duel tussen Kazachstan en Polen stond onder leiding van de Nederlandse arbiter Serdar Gözübüyük. Hij zag Polen vroeg op voorsprong komen. Bartosz Kapustka nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Even later ging Robert Lewandowski achter de bal staan voor een strafschop nadat hij zelf was neergelegd. De keeper had geen schijn van kans.

In de tweede helft kroonde Sergey Khizhnichenko tot man van de wedstrijd. Zes minuten na rust scoorde hij het aansluitingsdoelpunt en zeven minuten later forceerde hij ook de gelijkmaker. Polen zette in de laatste minuten aan voor een slotoffensief, maar wist doelman Stas Pokatilov niet voor de derde keer te verschalken.

Engeland

Engeland wist zondagavond niet te overtuigen op bezoek bij Slowakije. Voor bondscoach Sam Allardyce was het zijn eerste wedstrijd. Hij zag zijn elftal moeite hebben om tot echt grote kansen te komen. Zelfs nadat Martin Skrtel met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd lukte het de Engelsen lange tijd niet tot scoren te komen. Vlak voor tijd zag Theo Walcott onterecht een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Gelukkig voor hem sloeg Adam Lallana in de extremis van de extra tijd alsnog toe: 0-1.

Overige uitslagen WK-kwalificatie

Denemarken – Armenië 1-0

Litouwen- Slovenië 2-2

San Marino – Azerbeidzjan 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen