Wijnaldum: "Zelfs bij een nederlaag moet Blind blijven"

5 september 2016, 07:38

Het Nederlands elftal stapt vandaag (maandag) op het vliegtuig naar Zweden, waar het dinsdagavond vanaf 20.45 uur in de Friends Arena in Solna een zeer belangrijke wedstrijd afwerkt in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. Door de dramatische resultaten in de afgelopen twee jaren staat Oranje, in het bijzonder bondscoach Danny Blind, onder grote druk. Mocht Nederland verliezen op Zweedse bodem, hoe ziet de toekomst van Blind er dan uit? Dat is een veelgestelde vraag.

Georginio Wijnaldum beantwoordt de vraag daags voor de wedstrijd in De Telegraaf. "Wij hebben als selectie de sleutel tot het aanblijven van de bondscoach in handen en dat moeten we goed beseffen. Maar zelfs bij een nederlaag vind ik dat de bondscoach moet blijven", aldus de middenvelder, die afgelopen donderdag tegen Griekenland trefzeker was, maar een nederlaag (1-2) niet kon voorkomen.

Wijnaldum breekt dus duidelijk een lans voor Blind, die al tijden volop bekritiseerd wordt door een aanzienlijk deel van het Nederlandse publiek. "Hij is tactisch heel sterk", aldus de speler van Liverpool. "Natuurlijk snap ik dat de buitenwacht daar na de mislukte EK-kwalificatie vraagtekens bij zet. Dat heb je altijd als de resultaten niet goed zijn. Maar je kunt ook niet zeggen dat José Mourinho er tactisch niks van kan. Twee jaar geleden werd hij kampioen met Chelsea en vorig seizoen lag hij eruit. Hij is ook een goede trainer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen