Van Hanegem: "Janssen is met afstand de beste"

5 september 2016, 08:25

Willem van Hanegem kraakt vaak kritische noten over het Nederlands elftal, maar er is één speler waarvan de voormalig international absoluut onder de indruk is: Vincent Janssen. De aanvaller van Tottenham Hotspur krijgt in de maandagochtendcolumn van De Kromme in het Algemeen Dagblad veel complimenten.

"Laat ik maar met de deur in huis vallen: natuurlijk kan Oranje van Zweden winnen", zo begint Van Hanegem zijn verhaal. "Kijk nou eens naar de kwaliteit van de Zweedse ploeg. Of eigenlijk naar het gebrek daaraan. Het was al een modaal elftal, maar na het afscheid van Zlatan stelt het nog minder voor", stelt de oud-prof. "Maar eerlijk is eerlijk: dat kun je ook van Oranje zeggen", voegt hij toe. "De oefenwedstrijd van donderdag tegen Griekenland (1-2 verlies, red.) was alleen in de openingsfase het aankijken waard."

Vooral in verdedigend opzicht liet het volgens Van Hanegem te wensen over tegen Griekenland. In de aanval ziet het Feyenoord-icoon een lichtpuntje. "Daar voorin loopt Vincent Janssen. Hij is op dit moment met afstand de beste speler in dit Nederlands elftal. Die gozer is fysiek helemaal in orde, altijd in beweging en hij heeft oog voor zijn medespelers. Het is echt niet te geloven dat hij vier jaar geleden alleen nog maar bij Almere City aan de bak kon nadat Feyenoord hem had verteld dat hij tekort zou komen voor de Eredivisie", aldus Van Hanegem. "Deze Janssen moet wel veel meer voorzetten gaan krijgen. De vraag is of Steven Berghuis en Quincy Promes hem morgen aan het werk kunnen zetten. Die twee leden tegen de Grieken wel erg vaak balverlies."

Tot slot komt Van Hanegem met een scherpe afsluiter. "Ik hoop vurig dat Oranje de kwalificatie goed start. Dat klinkt logisch voor een Nederlandse voetballiefhebber, maar de laatste weken is het mij weer eens akelig duidelijk geworden dat lang niet iedereen er zo in staat. Er lopen mij rond Oranje iets te veel lijntjes, er zijn iets te veel belangetjes. Het gaat bij veel mensen allemaal om 'ik, ik, ik' en zeker niet om het Nederlandse voetbal als geheel. Dat is sneu voor Danny Blind, die nu ook wel uitstraalt dat iedereen hem heeft laten zakken. Daarom is het tijd voor een stevig signaal van Oranje in Zweden. We zijn nu wel lang genoeg uitgelachen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen