Aantal stadionverboden vorig seizoen flink verminderd

5 september 2016, 13:05

Er zijn afgelopen seizoen een stuk minder stadionverboden uitgedeeld dan het jaar ervoor. Waar deze straf tijdens het seizoen 2014/2015 nog 890 maal werd uitgedeeld, werd dat in de vorige jaargang 579 keer gedaan. Dat is naar voren gekomen in het jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV).

De KNVB stelt dat de daling veroorzaakt wordt door een vermindering van grote incidenten. In het seizoen 2014/2015 waren deze er meer, zoals rond de wedstrijden FC Den Bosch-FC Oss (98 stadionverboden) en AS Roma-Feyenoord (80 stadionverboden). Naast het verminderde aantal stadionverboden daalde ook het aantal incidenten binnen en buiten het stadion: van 822 en 733. Het aantal personen dat in aanraking kwam met de politie zakte van 852 naar 697.

"We zien dat we over de jaren heen op ongeveer hetzelfde niveau blijven hangen", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, volgens het ANP in het jaarverslag. "Bij de helft van het aantal wedstrijden zijn er combiregelingen, waarbij een toegangskaartje is gekoppeld aan een verplichte vorm van vervoer. Dat mag niet nodig zijn. We hebben het probleem beheersbaar gemaakt met maatregelen die alle voetbalfans treffen. De uitdaging is nu om maatregelen te nemen die alleen de rotte appels treffen en om tegelijkertijd voetbal leuker te maken voor de echte fans."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen