Dauda hervat teleurgesteld groepstraining van Vitesse

5 september 2016, 17:12

Abiola Dauda verscheen maandag weer op het trainingsveld van Vitesse. De spits zag op de laatste dag van de transfermarkt een overgang naar het Turkse Sivasspor geen doorgang vinden. In Arnhem is er echter geen plaats voor de aanvaller.

De club kijkt momenteel naar een gepaste oplossing voor Dauda, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 28-jarige baalde van het afketsen van de transfer. Het lukte de club uit Turkije niet om de papieren op tijd in orde te maken. Hoofdtrainer Henk Fraser geeft in zijn selectie de voorkeur aan andere spitsen met Ricky van Wolfswinkel en Yuning Zhang.

De meeste transfermarkten zijn gesloten, maar in het Midden-Oosten mogen de clubs nog wel in actie komen. Een andere optie is eventuele contractontbinding. "Dit is nog vers", geeft algemeen directeur Joost de Wit aan. "Abiola moet de teleurstelling van de afgeketste transfer nog verwerken. Het is gewoon heel vervelend allemaal. We willen samen op korte termijn een oplossing vinden."

Dauda begon in zijn vaderland Nigeria zijn loopbaan als professioneel voetballer bij Grassroot Highlanders. Vervolgens kwam hij in Zweden terecht, waar hij actief was voor Sölvesborgs en Kalmar FF. Vitesse plukte de aanvaller in 2014 weg bij Rode Ster Belgrado uit Servië en verhuurde hem afgelopen halve seizoen aan het Schotse Hearts.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen