Andersson waarschuwt voor Oranje: "Nederland uit op wraak"

5 september 2016, 17:50   Bijgewerkt: 5 september 2016, 19:07

Janne Andersson heeft de zware taak om zich als bondscoach van het nationale elftal van Zweden te kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland. Dinsdagavond begint het avontuur voor Andersson met een wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

Andersson is op zijn hoede voor Oranje. "Nederland is uit op wraak", vertelt de eindverantwoordelijke op een persconferentie. "Ze willen echt laten zien dat ze beter kunnen dan wat ze in de vorige kwalificatiereeks lieten zien. Voor ons is dat een enorme uitdaging. Het wordt een spannende wedstrijd. We moeten op het juiste moment toeslaan."

De coach acht zijn ploeg in staat bij de eerste twee te eindigen in groep A. De nummer één gaat rechtstreeks naar het EK, de nummer twee komt uit in de play-offs. "Het zijn zware tegenstanders, maar daar moeten we ons niet op focussen. Het enige dat we kunnen doen is zo goed mogelijk spelen. Ik geloof erin dat we bij de eerste twee kunnen eindigen."

In totaal bestaat groep A uit zes landen. Naast Nederland speelt Zweden ook nog tegen Wit-Rusland, Bulgarije, Frankrijk en Luxemburg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen