Belgisch talent breekt door onder De Boer: "Een verrassing"

5 september 2016, 18:19

Senna Miangue krijgt onder trainer Frank de Boer het vertrouwen als speler van Internazionale. De Belgisch jeugdinternational maakte onlangs zijn debuut voor de Serie A-club. De negentienjarige verdediger had zijn eerste minuten niet zien aankomen.

"Ook voor mij was mijn debuut een verrassing, al helemaal omdat we 0-1 achter stonden. Trainer Frank de Boer zei me vooral om rustig te blijven, want ik stond toch wat te trillen op mijn benen. Hij geeft me veel vertrouwen en is tevreden over mij", zo vertelt de jongeling in gesprek met Sporza. "Het onderlinge contract verloopt goed. Het helpt dat we Nederlands kunnen spreken. In je eigen taal kan je toch makkelijker communiceren dan in het Italiaans of Spaans."

Miangue is door zijn lange verschijning (1.92 meter) een opvallende linksback. "Veel mensen vinden dat vreemd. Volgens mij heeft het vooral te maken met mijn snelheid. Daarnaast heb ik een goede passing. Mijn lengte is ook een voordeel in de lucht, maar ik heb voorlopig meer werkpunten dan kwaliteiten. Tegen kleine, snelle flankaanvallers ben ik bijvoorbeeld niet wendbaar genoeg."

"Mijn concentratie is nog niet altijd honderd procent. In Italië is dat nochtans het belangrijkste aspect van het spel. Maar ik kan dus ook als centrale verdediger spelen. Daar word ik door De Boer vaak gezet op training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen