Blind zal niet opstappen als Nederland van Zweden verliest

5 september 2016, 20:36

Bondscoach Danny Blind zal niet uit zichzelf opstappen als het Nederlands elftal dinsdagavond zou verliezen van Zweden. Oranje speelt dan zijn eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

"Daar ga ik niet alleen over", zo vertelt Blind tijdens de persconferentie ter voorbeschouwing op de wedstrijd. Op de vraag of hij zelf zou opstappen liet de coach direct weten dat niet te doen. Twee jaar terug begon Nederland met een 2-1 nederlaag tegen Tsjechië aan de kwalificatie voor het afgelopen EK in Frankrijk.

"Ik had moeite de vinger erop te leggen waar tegen Griekenland het verval door kwam. We zakten onbewust iets te ver terug en gingen wat te gemakkelijk denken. Dat was teleurstellend. Na rust zijn we niet echt in de problemen geweest, maar konden we zelf ook niet veel creëren. De linies kwamen te ver uit elkaar te liggen."

"Dat moet beter en daar hebben we ook op getraind", vervolgt de coach. "We zijn nu een week bij elkaar en daar trek je conclusies uit. Ik vind dat we veel meer gesloten moeten spelen en veel meer een blok moeten zijn. De linies moeten heel kort bij elkaar spelen. Ik vond dat tegen Griekenland een stuk minder en dat moet beter."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen