'Kwade' Van Praag hekelt handelswijze KNVB

6 september 2016, 08:15

De crisis bij de KNVB blijft maar voortduren. Het Nederlands elftal miste het Europees kampioenschap, verschillende assistent-bondscoaches vertrokken en Bert van Oostveen legde zijn taken neer. Vreemd genoeg werd KNVB-directeur Michael van Praag van zijn vertrek pas op het laatste moment op de hoogte gebracht. 

"Als er een coach moet worden aangesteld of moet vertrekken, gaat dat buiten de bondsvoorzitter en het bondsbestuur om", aldus Van Praag in het Algemeen Dagblad. "Maar nu gaat het over de directeur. Dan verwacht ik dat de raad van commissarissen de bondsvoorzitter in vertrouwen neemt en bijpraat wat er gaande is."

Ook Pier Eringa, zijn collega van het amateurvoetbal, wist van niks. "Ik wil niet met de vinger wijzen naar die of die, maar ik heb geen zin om de zwarte piet te krijgen voor zaken waarvan ik niet op de hoogte ben. Ik hoor en lees nu al dat ik weg zou duiken."

"Pas op zaterdag kreeg ik van Bert zelf te horen dat hij de donderdag erop zou gaan vertellen dat hij zou aftreden. Dat nieuws lekte daarna eerder uit in het AD. En de voorzitter van de rvc belde mij pas voor het eerst op de dag van de interland tegen Griekenland. Je kunt je wel voorstellen hoe kwaad ik ben."

Van Praag beaamt dat de communicatie bij de KNVB nogal te wensen overlaat. "Laat ik daar in algemene zin dit over zeggen: ik vind dat de KNVB veel pro-actiever moet communiceren, over allerlei zaken die spelen. Of het nu het profvoetbal aangaat, of het amateurvoetbal. Over de gehele linie. Zie het zo: de KNVB is een oester. Die oester moet open en zal nu opengaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen