Sneijder: "Kunnen alles en iedereen de mond snoeren"

6 september 2016, 09:40

Vanavond (dinsdag) speelt Nederland de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. De druk staat er goed op, na onder meer het mislopen van het EK in Frankrijk, de vertrekkende assistent-bondscoaches en het aftreden van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal. Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman blikken in gesprek met De Telegraaf vooruit op het sleutelduel tegen Zweden.

"Wij kunnen alles en iedereen de mond snoeren", zo geeft Sneijder aan. "Dit is onze kans om te laten zien dat we er wel kunnen staan. Samen, als team. Is dat besef vanaf de eerste tot de laatste minuut aanwezig dan moeten wij van Zweden winnen en zal Griekenland een incident blijken te zijn geweest."

Ook Strootman blikt kort terug op de verloren wedstrijd tegen Griekenland (1-2). "Natuurlijk is er druk, maar die zou er net zo goed zijn als we donderdag met 5-0 hadden gewonnen. Al ga je dan met een positief gevoel naar Zweden en nu natuurlijk niet. Aan de andere kant zou 5-0 ook kunnen leiden tot gemakzucht. Dat zie je wel vaker."

"Opportunisme hoort bij de voetballerij, maar als speler moet je je daar niet door laten leiden. Na ons trainingskamp in Portugal en drie oefeninterlands zonder nederlaag kreeg ik te horen dat Oranje thuishoorde op het EK en daar niet zou hebben misstaan", zo refereert Strootman aan de wedstrijden tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

Wijnaldum geeft aan zich bewust te zijn van de druk die er op de wedstrijd staat. "Bij het Nederlands elftal heb je altijd met een hoog verwachtingspatroon te maken, en met druk. Helemaal na het missen van het EK. Druk hoort bij Oranje en is sowieso niet erg. Ik klaag ook niet over kritiek, want die is terecht. Alleen moeten wij als spelers samen met de staf geloof houden in onszelf."

Wijnaldum vervolgt. "Verlies betekent niet dat we het WK niet meer kunnen halen. Aan de andere kant zorgt een zege voor rust en vertrouwen, wat in de huidige fase bij het Nederlands elftal belangrijk is. Zo doorbreek je zelf de negatieve spiraal en zal de negatieve sfeer uiteindelijk omslaan in een positieve."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen