Piazón hekelt vijfde verhuur: "Maar Vitesse was geweldig"

6 september 2016, 10:47

Lucas Piazón is al aan zijn vijfde verhuurperiode bezig als speler van Chelsea. De linksvoor speelt in elk geval tot de winterstop voor Fulham, maar ziet zichzelf in de toekomst het liefst langere tijd voor dezelfde club spelen. Piazón kijkt wel met veel plezier terug op zijn tijd bij Vitesse.

"Ik ben moe van telkens verhuurd worden. Twee of misschien drie periodes is echt genoeg. Het is tijd dat ik ergens langer dan een jaar speel. Het is niet goed voor iemand van 22 jaar om iedere keer ergens anders te belanden", aldus Piazón in gesprek met de Daily Mail. "Als mensen weten dat je ergens blijft, kijken ze met andere ogen naar je."

"Bij Vitesse had ik het wel erg goed naar mijn zin. In de Nederlandse competitie gaat het allemaal om verzorgd voetbal. Er wordt niet verdedigd als gekken. We hadden ook een geweldig team en speelden erg goed voetbal. Dat maakte het voor mij makkelijk om te scoren en assists te geven."

Daarna werd Piazón verhuurd aan Eintracht Frankfurt. "In Duitsland moest ik per wedstrijd twaalf of dertien kilometer lopen. In de eerste wedstrijd die ik speelde, ging ik bijna dood", zo legt Piazón uit. "Ik heb daar geleerd dat het tijd kost om je aan te passen. Na twee of drie jaar in Duitsland had ik misschien meer impact gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen