Janssen blikt vooruit: "We hebben echt een goed gevoel"

6 september 2016, 11:59

Waar het rondom het Nederlands elftal vooral kommer en kwel is, zijn er ook enkele lichtpuntjes. Een daarvan is Vincent Janssen, die zich in no-time opwerkte van de Jupiler League tot een gerenommeerde club in de Premier League. Inmiddels is hij bij Oranje eerste keuze als spits.

"De laatste vijf wedstrijden ben ik gestart, dat geeft wel vertrouwen, ja", zo zegt hij in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Zweden in het Algemeen Dagblad. "Het is een lekker gevoel, elke keer als je dat shirt met nummer 9 klaar ziet liggen. Ik ben er heel trots op."

Wat opvalt, is de dynamiek in zijn spel. "Ik heb altijd veel energie in mijn spel gestopt, ook als jeugdspeler al. Maar de laatste jaren is dat alleen maar meer geworden, omdat ik voel dat ik er extra kracht uit put. Hoe meer ik in beweging ben, des te sterker voel ik me. Soms ben ik nog iets te enthousiast, wil ik gewoon te graag. Dan ren ik al naar voren om druk te zetten, terwijl het elftal nog niet helemaal goed staat. Dat kan beter."

Waar heel Nederland zijn hart vasthoudt voor de eerste wedstrijd in de WK-cyclus, kijkt Janssen vol vertrouwen vooruit. "Iedereen mag zeggen of schrijven wat hij wil, maar wij hebben echt wel een goed gevoel. De wedstrijd tegen Griekenland hebben we geanalyseerd, we weten wat er fout ging. Wat overheerst is het gevoel van de wedstrijden in juni, waarin we hebben laten zien dat dit team gewoon heel veel kwaliteit heeft."

Niet zo lang geleden werd Janssen nog te licht bevonden voor de jeugdopleiding van Feyenoord. "Ik kan die keuze van Feyenoord destijds wel begrijpen. Niet dat ik het leuk vond, maar dat soort beslissingen hoort bij voetbal. We hadden meer goede spelers in de jeugd. Ik heb nooit gedacht: dit is het einde. Geen seconde.''

Na zijn transfer naar Tottenham Hotspur kwam hij op een heel ander niveau terecht, zo merkte Janssen. "Ik ben in de afgelopen maanden echt kapot gegaan. Ik heb nog nooit zo hard getraind. En de eerste keer dat ik inviel, was het net alsof alles in een andere versnelling gebeurde. Die intensiteit vraagt veel, maar ik merk dat ik het aankan. Nu wordt het de kunst om dat door te trekken, ook in Oranje."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen