Den Bosch-trainer Vloet neemt plaats op kandidatenlijst CDA

6 september 2016, 13:46

Wiljan Vloet is niet alleen trainer in de Jupiler League, bij FC Den Bosch, maar profileert zich ook op een ander vlak: als politicus. Vanochtend (dinsdag) werd bekend dat hij plaatsneemt op de voorlopige kandidatenlijst van het CDA, voor de parlementsverkiezingen van 15 maart 2017.

Vloet staat op een onverkiesbare plek: nummer 43. "Ik ben al langer lid van het CDA. Als een hobby, zoals een ander lid is van bijvoorbeeld een natuurvereniging. En als je lid bent van een partij is het ook logisch dat je daar iets voor doet", zo zegt Vloet tegen het Brabants Dagblad.

De voetbaltrainer was al eerder actief in de politiek, maar zegde zijn lidmaatschap rond de eeuwwisseling op. Twee jaar later meldde hij zich weer aan. "Ik kwam toen terug van mijn periode als trainer bij Niki Volos in Griekenland en ging buiten het voetbal werken. Voor het CDA ben ik toen wat mee gaan praten over sport en politiek."

Nu hij trainer is bij FC Den Bosch is hij nog steeds lid, maar de politiek blijft op het tweede plan staan. "Dat is logisch, het hoofdtrainerschap bij Den Bosch is mijn werk", zo zei hij voorafgaand aan de ochtendtraining.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen