Vermoedelijke opstelling Zweden: vier oud-spelers Eredivisie

6 september 2016, 16:08

In aanloop naar het belangrijke WK-kwalificatieduel met Zweden lag de nadruk de afgelopen tijd vooral op de Nederlandse misère, zoals het gemiste EK en de problemen bij de KNVB. Maar Nederland heeft ook nog te maken met een tegenstander. Wat mag Oranje van het vernieuwde Zweden verwachten? Volgens Aftonbladet treedt Zweden aan in een 4-4-2-formatie, met vier oud-spelers uit de Eredivisie in de gelederen.

Andreas Isaksson verdedigde tijdens het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk het doel, maar is er niet meer bij aan de kant van Zweden. Zijn plaats onder de lat wordt overgenomen door Robin Olsen. De doelman speelde in de eerste helft van vorig seizoen voor PAOK Saloniki, maar stapte in de winterstop over naar FC Kopenhagen. Daar is hij eerste keeper.

Op de backpositie maken Mikael Lustig en Oscar Wendt de meeste kans op een basisplaats. Lustig was er tijdens het EK bij, maar speelde slechts 45 minuten. Hij komt al sinds 2012 uit voor Celtic. Wendt was er tijdens het EK niet bij, maar speelde al wel 25 interlands voor Zweden. Hij speelt in de Bundesliga voor Borussia Mönchengladbach.

{image[312866][left-half][]}Links in het centrum speelt een oude bekende: Andreas Granqvist. Hij groeide in drie seizoenen bij FC Groningen uit tot publiekslieveling, die maar liefst 21 keer scoorde. Na twee seizoenen bij Genoa speelt hij nu voor het Russische Kuban Krasnodar. Zijn partner in het centrum is Victor Lindelöf, die momenteel basisspeler is bij Benfica.

Zweden zal waarschijnlijk aantreden met vier middenvelders. Op rechts wordt Marcus Rohdén verwacht. Hij speelt in de Serie A voor Crotone en kan na zes vrienschappelijke wedstrijden zijn eerste officiële duel voor Zweden spelen. Op links lijkt Emil Forsberg zeker van een basisplek. Hij speelde daar ook tijdens het EK in Frankrijk. Forsberg promoveerde met RB Leipzig naar de Bundesliga.

{image[312867][right-half][]}Centraal op het middenveld speelt Oscar Hiljemark. PSV trok hem in 2012 aan, maar hij kon daar geen verpletterende indruk achterlaten. Bij Palermo is Hiljemark echter verzekerd van een plek bij de eerste elf. Bij het nationale elftal van Zweden wordt hij geflankeerd door Alexander Fransson, die evenals Jean-Paul Boëtius voor FC Basel speelt.

In de tweemansvoorhoede valt uiteraard vooral het ontbreken van Zlatan Ibrahimovic op. Hij hing zijn interlandkicksen na het EK aan de wilgen en is alleen nog actief voor Manchester United. Aangezien Zlatan bij Zweden de grote ster was, is men daar zeer benieuwd of er ook zonder Ibrahimovic kan worden gepresteerd.

Met Marcus Berg en John Guidetti vormen twee andere voormalig Eredivisie-spelers de voorhoede. Berg speelt momenteel voor Panathinaikos. Voor die club was hij de afgelopen drie seizoenen erg constant met respectievelijk zestien, zestien en zeventien goals. Oud-Feyenoorder Guidetti speelt nu voor Celta de Vigo, een van de tegenstanders van Ajax in de Europa League. Tegen Nederland speelt hij zijn dertiende interland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen