Van Marwijk ontsnapt in slotfase: "Tegenstander was op"

6 september 2016, 18:19

Bert van Marwijk boekte dinsdag met Saudi-Arabië een belangrijke overwinning in de WK-kwalificatie. De bondscoach zag zijn elftal met 2-1 van Irak winnen. Eenvoudig ging het niet voor de manschappen van de Nederlandse trainer.

"Het was een moeilijke wedstrijd want Irak speelde zeer opportunistisch", vertelt Van Marwijk in gesprek met Voetbal International. "Veel lange ballen op hun twee spitsen en dan drukzetten en gokken op de tweede bal." Irak kwam door die strijdwijze snel op voorsprong. Pas in de laatste tien minuten boog Saudi-Arabië de achterstand om in een zege.

Saudi-Arabië had twee strafschoppen nodig om de zege te pakken. Van Marwijk beseft dat zijn ploeg veel geluk heeft gehad en wijst vooral naar het conditionele aspect. "Toen lieten we de tegenstander lopen en uiteindelijk viel de een na de ander met kramp uit. Het was geen toeval dat we uiteindelijk in de slotfase toesloegen. De tegenstander was helemaal op."

Saudi-Arabië staat bovenaan in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie. De nummer één en twee gaan rechtstreeks naar de eindronde in Rusland in 2018. De nummer drie krijgt de kans om zich via de play-offs te plaatsen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen