Groep H: Lukaku schiet België naar overwinning op Cyprus

6 september 2016, 22:40

België is uitstekend aan de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland begonnen. Op bezoek in Cyprus won het elftal van bondscoach Roberto Martinez met 0-3. Twee doelpunten kwamen op naam van Romelu Lukaku.

In het oefenduel met Spanje kreeg Divock Origi nog de voorkeur in de punt van de aanval. Tegen Cyprus vertrouwde Martinez op de kwaliteiten van de spits van Everton en die beslissing legde hem bepaald geen windeieren. Na dertien minuten zorgde Lukaku al voor de voorsprong. In de tweede helft was Lukaku wederom trefzeker, waarna Yannick Carrasco de 3-0 produceerde.

Griekenland

De Grieken hadden het aanvankelijk lastig tegen Gibraltar in hun eerste WK-kwalificatiewedstrijd, maar sloeg op slag van rust genadeloos toe. Het land dat vorige week nog van het Nederlands elftal won, kwam op voorsprong door Kostas Mitroglou. Tot ieders verbazing wist Gibraltar op gelijke hoogte te komen in eigen land. Liam Walker tekende voor de gelijkmaker.

Vlak voor het verstrijken van de eerste helft trok Griekenland de wedstrijd in een paar minuten tijd volledig naar zich toe. Een eigen doelpunt van Scott Wiseman betekende de 1-2, waarna Kostas Fortounis en Vasilios Torosidis voor de andere twee doelpunten zorgde. Het was voldoende om Griekenland met een 1-4 zege van het veld te laten stappen na negentig minuten.

Bosnië-Herzegovina won zijn eerste wedstrijd eveneens met overtuiging. Emir Spahic zette het thuisland na zeven minuten al op voorsprong, waarna Edin Dzeko vanaf elf meter voor de verdubbeling zorgde. Haris Mendunjanin deelde mee in de feestvreugde door de 3-0 te scoren, waarna Vedad Ibisevic de 4-0 scoorde en Emir Spahic de avond afsloot met de 5-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen