FA steunt Van Praag bij presidentsverkiezing UEFA

7 september 2016, 09:11   Bijgewerkt: 7 september 2016, 12:50

Michael van Praag kan bij de verkiezing om het voorzitterschap van de UEFA rekenen op de steun van de FA. Dat heeft de Engelse voetbalbond woensdagochtend laten weten in een officiële verklaring. Volgende week woensdag (14 september) wordt de nieuwe president van de Europese voetbalbond gekozen op een congres in Athene.

David Gill, vicevoorzitter van de FIFA en lid van het uitvoerend comité van de UEFA, heeft veel vertrouwen in Van Praag. "Het FA-bestuur heeft de kandidaten voor het UEFA-voorzitterschap bekeken. We hebben gezien dat Angel Maria Villar Llona zich heeft teruggetrokken en respecteren Aleksander Ceferin volledig, maar we hebben besloten om Van Praag te steunen."

Van Praag staat er goed op bij de FA. "Hij is iemand die we al goed hebben leren kennen. We hebben jarenlang nauw met hem samengewerkt, vooral vanwege de visie rond de FIFA-hervormingen. Hij beschikt over het leiderschap dat de UEFA-voorzitter op dit cruciale moment nodig heeft. Hij zou de Europese landen met waardigheid en integriteit vertegenwoordigen. Met zijn voetbalkennis en ervaring kan hij de UEFA absoluut vooruit helpen", aldus Gill.

Onder meer Frankrijk, Rusland en Duitsland spraken al hun steun uit in Ceferin.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen