Eagles accepteren schikkingsvoorstel: "5 voor 12"

7 september 2016, 12:00

Go Ahead Eagles heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen het schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB deed naar aanleiding van ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen De Graafschap op 19 mei. De Deventerse club heeft vrede met de geldboete van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek (looptijd twee jaar).

De aanklager deed het voorstel wegens (1) het betreden van het speelveld door supporters na afloop, (2) het vanaf het veld zoeken van de confrontatie met de supporters in het bezoekersvak, (3) het gooien en afsteken van vuurwerk en (4) het gooien van voorwerpen en vloeistoffen. "De boete van €12.500 is een ontzettend hard gelag voor de club. Het is een groot bedrag dat Go Ahead Eagles zeer graag had besteed aan andere zaken. De in het onderzoek genoemde feiten zijn echter daadwerkelijk gebeurd en daar wordt Go Ahead Eagles hard voor gestraft. Met klem wil de club dan ook benadrukken dat het nu echt 5 voor 12 is op dit gebied", reageren de Eagles op de clubwebsite.

Een competitiewedstrijd in een lege Adelaarshorst wil Go Ahead koste wat het kost voorkomen en roept haar fans zodoende op om zich de komende twee jaar te gedragen. "Het is de komende twee jaar lang 5 voor 12. Als we allemaal ons verstand gebruiken, positief achter de club gaan staan, dan blijft het 5 voor 12. Dan blijft een nachtmerrie ons allen bespaard: een wedstrijd zonder publiek, zonder support en dus zonder twaalfde man", zo klinkt het vanuit Deventer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen