Van Breukelen trekt boetekleed aan na Gullit-situatie

7 september 2016, 15:39

Hans van Breukelen beseft dat hij het niet al te handig aangepakt heeft in de onderhandelingen met Ruud Gullit en de communicatie richting de pers naderhand. De technisch directeur van de KNVB kijkt kritisch naar zichzelf en neemt zijn eigen persoon twee zaken kwalijk in de afgeketste deal met Gullit, die de beoogde nieuwe assistent-bondscoach was.

Van Breukelen vindt dat hij duidelijker en opener had moeten zijn. "Ik had Marco van Basten moeten bellen om te vragen of ik het ook aan Ruud kon vertellen. Daarna had ik ook alles op de persconferentie moeten zeggen", stelt de technisch directeur van de KNVB volgens het ANP.

De reden dat Van Breukelen nog niets tegen Gullit zei over het vertrek van Marco van Basten naar de FIFA is dat de KNVB dit pas na de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Zweden (1-1) wilde aankondigen. Wat de technisch directeur niet wist, is dat Gullit zelf al op de hoogte was gebracht door Van Basten. Dat zorgde ervoor dat Gullit Van Breukelen niet meer kon vertrouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen