Nigel de Jong: "Oranje-shirt weer dragen is een doel"

7 september 2016, 16:00

Nigel de Jong raakte door zijn overstap naar Los Angeles Galaxy uit beeld bij het Nederlands elftal, maar hoopt dat hij dankzij zijn zomerse transfer naar Galatasaray weer kans maakt om opgeroepen te worden voor Oranje. De 31-jarige middenvelder is naar eigen zeggen hongerig om zich terug te knokken.

"Natuurlijk heb je altijd wat tijd nodig om je aan te passen, maar ik voel me hier nu al thuis. Ik ben goed opgevangen. Ik had al veel dingen over de club gehoord voordat ik hier kwam, bijvoorbeeld van mijn vriend Wesley Sneijder", zegt De Jong bij zijn nieuwe club. In Istanbul wordt hij vergeleken met Felipe Melo, die eerder spijkerhard speelde op het middenveld van Galatasaray. "Hij is goed, maar ik ben Nigel de Jong, geen Felipe Melo. Ik vertrouw op mijn kwaliteiten en wil het hier graag laten zien. Ik ben gretig."

De Jong noemt de Turkse Süper Lig een 'interessante competitie'. "Het niveau in de wedstrijden ligt zeer hoog", aldus De Jong, die met niets minder dan het landskampioenschap genoegen zegt te nemen bij Galatasaray. Los van het pakken van prijzen met Cimbom, hoopt de routinier zich in de kijker te spelen bij bondscoach Danny Blind. "Het Oranje-shirt weer dragen is een van mijn doelen.."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen