Sneijder: "Goed om het als aanvoerder te bewijzen"

8 september 2016, 07:42

Wesley Sneijder heeft een dubbel gevoel overgehouden aan het 1-1 gelijkspel van het Nederlands elftal bij Zweden. De aanvoerder van Oranje vindt het mooi dat hij de ploeg met zijn treffer en coaching op sleeptouw kon nemen, maar baalt nog wel stevig van de onterecht afgekeurde treffer van Bas Dost in blessuretijd.

Sneijder hamerde er in aanloop naar de clash met Zweden constant op dat hij de kar wilde trekken bij Oranje en bondscoach Danny Blind zei ook een 'voortrekkersrol' van de Galatasaray-middenvelder te verwachten. De 32-jarige Utrechter maakte het waar. "De afgelopen dagen heb ik de spelers tot vervelens toe verteld hoe mooi het is om op een eindtoernooi, in dit geval een WK, te spelen en dat alles daarvoor moet wijken. Dan is het goed om dat als aanvoerder in het veld te bewijzen", laat Sneijder optekenen in De Telegraaf.

Het uitblijven van een zege in Zweden en dan met name de ten onrechte afgekeurde kopgoal van Dost heeft voor een zure nasmaak gezorgd bij Sneijder. "Dit is ongelooflijk balen. Het kost ons de verdiende overwinning. Natuurlijk was er contact, maar dit was een gewone spitsenactie. Bas gebruikte zijn lichaam goed. Ik snap dat de scheidsrechter in een fractie van een seconde moet beslissen, maar je denkt toch niet dat hij dit in de ArenA of de Kuip ook had afgefloten? Never!", weet Sneijder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen