Blind: "Mijn toekomst? Geen flauw idee, ik sta er relaxt in"

8 september 2016, 08:28

Natuurlijk biedt het spel in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal perspectief, maar na de 1-1 remise in Zweden hangt het zwaard van Damocles nog altijd boven het hoofd van bondscoach Danny Blind. Zijn assistent Dick Advocaat is al vertrokken en zijn andere rechterhand Marco van Basten gaat ook weg, maar Blind wil zelf op zijn positie blijven zitten.

Blind kampt al tijden met een immense druk en wordt door de dramatische resultaten in de afgelopen tijd volop bekritiseerd door het volk. Bovendien is het zeer onrustig bij de KNVB, waar naast het vertrek van de twee assistent-bondscoaches meer aan de hand is. Bert van Oostveen treedt af als bondsdirecteur, een deal met de beoogde nieuwe assistent Ruud Gullit ketste af, teammanager Hans Jorritsma staat tot onvrede van staf en spelers voor een vertrek en technisch directeur Hans van Breukelen maakte een niet echt gelukkige intrede bij de voetbalbond. Het maakt het er niet makkelijker op voor Blind.

Ondertussen focust de bondscoach zich op het voetbal en de andere dingen waarop hij invloed heeft. "Ik ben echt heel tevreden met de manier waarop er is gevoetbald en het aantal kansen dat is gecreëerd", zo klinkt het optimistisch bij Blind. "Zeker als je bedenkt met welke omstandigheden we afgelopen week te maken hebben gehad", stelt de oefenmeester volgens Voetbal International.

Wat het lot is van Blind bij Oranje en de KNVB, weet hij niet. "Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. En hoe anderen daarover oordelen, daar heb ik geen invloed op. Geloof me, ik sta hier relaxt in. Wat dit voor mijn toekomst betekent? Ik heb geen flauw idee. Dat ligt niet in mijn handen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen