Babel vertrekt bij Al Ain: "Hij is teleurgesteld"

8 september 2016, 16:22

Het avontuur van Ryan Babel in de Verenigde Arabische Emiraten is na ruim een jaar alweer voorbij. De 29-jarige aanvaller heeft zijn contract bij Al Ain laten ontbinden. Daardoor kan hij, ook al is de transfermarkt gesloten, transfervrij overstappen naar een andere club.

De verbintenis van Babel bij Al Ain liep nog door tot medio 2017. "Maar als mensen hun afspraken niet nakomen, moet je andere stappen ondernemen", reageert Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel, in gesprek met FOX Sports. Welke afspraken Al Ain niet is nagekomen, wil hij niet vertellen. Het vertrek van de 42-voudig international van Oranje heeft echter niets te maken met het feit dat hij dit kalenderjaar nog geen minuut in actie is gekomen. "Er zijn bepaalde regels waaraan je je moet houden. Hij is teleurgesteld. Vooral in de houding van de mensen daar. De manier waarop ze daar met je omgaan, is anders dan we gewend zijn. Om het netjes te zeggen."

Babel debuteerde bij Ajax in het profvoetbal en keerde er in het seizoen 2012/2013, na avonturen bij Liverpool en Hoffenheim, terug. "Misschien kan hij daar, of eventueel met het tweede, weer meetrainen", aldus Haatrecht, doelend op Ajax. Hij sluit niet uit dat Babel zijn loopbaan vervolgt bij een eredivisieclub. "In welk segment? Het segment waar hij lekker kan spelen. Hij komt in ieder geval terug naar Nederland. Het ligt een beetje aan de vliegtickets die beschikbaar zijn. Misschien is hij dit weekend alweer hier."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen