FIFA handhaaft transferverbod Real en Atletico

8 september 2016, 18:41   Bijgewerkt: 8 september 2016, 21:47

De beroepscommissie van de FIFA heeft het transferverbod van Real Madrid en Atlético Madrid gehandhaafd, zo meldt de wereldvoetbalbond donderdag via de officiële kanalen. Beide Spaanse topclubs mogen pas weer in januari 2018 nieuwe spelers vastleggen.

Real en Atlético zijn in het verleden in de fout gegaan bij het vastleggen van minderjarige spelers. Ter voorkoming van kinderhandel heeft de FIFA bepaalde voorwaarden verbonden aan een internationale transfer van een minderjarige speler. Real en Atlético zouden hier allebei niet aan hebben voldaan. Volgens Spaanse media ging Real in de fout bij onder meer het aantrekken van Luca Zidane, de zoon van hoofdtrainer Zinedine Zidane. Ook de boete van Atlético en Real, respectievelijk 900.000 Zwitserse frank (820.000 euro) en 360.000 Zwitserse frank (330.000 euro), blijft staan.

Real en Atlético kregen de straf begin dit jaar opgelegd, maar gingen ertegen in beroep en konden afgelopen transferperiode dus gewoon nieuwe spelers halen. Omdat de sanctie gehandhaafd blijft, is het voor beide clubs echter niet mogelijk om in januari 2017 en in de zomer van datzelfde jaar nieuwe spelers te halen. Wel hebben Real en Atlético nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne. Inmiddels hebben ze laten weten hiervan gebruik te zullen maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen