ADO maakt zich op voor topper: "Durven voetballen"

9 september 2016, 10:48

Voorafgaand aan het seizoen zouden weinig gedacht hebben dat het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag in de vijfde speelronde een treffen tussen de nummers één en drie van de Eredivisie zou zijn. Toch is het zo. Beide ploegen trappen de papieren topper komende zondag om 12.30 uur af in De Kuip.

ADO-coach Zeljko Petrovic weet dat Feyenoord nog zonder puntenverlies is, maar wil niet dat zijn ploeg te veel respect heeft voor de koploper. "Om zondag een kans te maken, moeten we zelf scherp zijn en Feyenoord moet een mindere dag hebben. En we moeten geen blunders maken. Voor de rest heb ik wel een goed gevoel. Ajax en PSV hebben al punten laten liggen, dus wie weet is Feyenoord de volgende", aldus de trainer op de ADO-site. "We gaan met tien punten naar De Kuip. Wij zijn vol vertrouwen en hebben goede voetballers. In de Kuip moeten we daarom laten zien dat we durven voetballen. Ik hoop op een leuke wedstrijd. En ook al zou het wat minder zijn qua spel, als je dan punten pakt ben ik alsnog tevreden."

Petrovic gaf zijn spelers een aantal dagen vrij in de afgelopen interlandperiode. "Gelukkig is iedereen fit teruggekeerd van de interlands. Ook Wilfried Kanon. Hij heeft zich met Ivoorkust geplaatst voor de Afrika Cup in januari. Zoiets weet je van tevoren als je spelers uit een sterk Afrikaans land haalt. Wij missen hem misschien vier, vijf wedstrijden, maar clubs als Ajax hebben daar ook last van. Dan moeten er bij ons andere spelers opstaan", aldus de ADO-keuzeheer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen