Blatter moet vrezen voor extra schorsing van FIFA

9 september 2016, 13:40

Er hangt Sepp Blatter een tweede schorsing boven het hoofd. Djimbaraye Bourngar, de plaatsvervangend voorzitter van de onderzoekskamer van de ethische commissie van de FIFA, heeft een formele procedure geopend tegen de Zwitser. Ook het handelen van voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en voormalige financieel directeur Markus Kattner komt onder de loep te liggen.

De onderzoekskamer van de ethische commissie gaat kijken of en hoe Blatter, Valcke en Kattner de artikelen omtrent de algemene gedragsregels, loyaliteit, belangenverstrengeling, het aanbieden en accepteren van giften en vergoedingen en omkoping en corruptie hebben geschonden. De salarissen, bonussen en andere premies in de contracten van het drietal worden grondig bekeken.

Blatter heeft al een schorsing van zes jaar aan de broek hangen, wegens een omstreden betaling van ongeveer 1,8 miljoen euro aan de eveneens geschorste Michel Platini. De Zwitser, die als FIFA-voorzitter opgevolgd werd door Gianni Infantino, ging bij het internationale sporttribunaal in beroep tegen deze straf.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen