Eagles-aanwinsten niet in basis, Roda wil eerste winst

9 september 2016, 15:10

Go Ahead Eagles en Roda JC Kerkrade ontmoeten elkaar zondagmiddag vanaf 14.30 in de Adelaarshorst. Beide ploegen hebben direct lijfsbehoud in de Eredivisie als doelstelling, waardoor het ondanks het prille stadium van de competitie een zeer belangrijk duel is.

De Koning gaat aanwinsten niet meteen opstellen

Go Ahead ging de interlandperiode in met een 0-3 nederlaag tegen Ajax en hoopt Roda JC wél het leven zuur te kunnen maken. Chris David en Mo Hamdaoui zijn nog niet fit, maar Xandro Schenk is er wel weer bij. Coach Hans de Koning lijkt de kersverse aanwinsten Sinan Bytyqi, Sebastien Locigno, Rochdi Achenteh en Jarchinio Antonia nog niet in de basiself op te nemen.

"Je merkt bij de nieuwe jongens toch dat ze in een gewenningsproces zitten", zegt De Koning bij RTV Oost over de nieuwkomers. "Ze moeten vooral wennen aan de taken bij balverlies", aldus de Eagles-coach, die beseft dat het duel met Roda JC belangrijk is. "Het is een wedstrijd met veel belangen, maar daar moeten we ons niet zenuwachtig door laten maken."

Anastasiou: "Basis goed neerzetten"

Roda JC speelde dit seizoen drie keer gelijk (tegen Willem II, Heracles Almelo en Ajax) en ging op eigen veld ten onder tegen Vitesse. De ploeg uit Kerkrade gaat in Deventer dus voor de eerste zege van het seizoen. Hoe dat gebeurt, maakt coach Yannis Anastasiou weinig uit. "Iedereen wil graag winnen", aldus de trainer. "Maar natuurlijk wel het liefst met mooi voetbal. Dat willen we graag. We moeten goed staan, het moet kloppen."

"We moeten nu stappen maken", aldus Anastasiou tegen het videokanaal van Roda JC. "We zijn nog steeds bezig om de basis goed neer te zetten. Je kan niet aanvallen als het achterin niet goed staan. Daarom heeft de achterhoede momenteel de prioriteit. De transfermarkt is in ieder geval nu dicht. Dat geeft rust. We moeten het met deze groep doen en gaan ons best doen om de doelen te bereiken. Dan kunnen we ook gaan werken aan het beter worden op aanvallend gebied."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen