Manchester City overvleugelt United in fraaie derby

10 september 2016, 15:31   Bijgewerkt: 10 september 2016, 15:37

In de vierde speelronde van de Premier League heeft Manchester City een harde klap uitgedeeld aan rivaal Manchester United. Op Old Trafford zegevierde de formatie van Pep Guardiola verdiend met 1-2 over de ploeg van José Mourinho. Zlatan Ibrahimovic was onzichtbaar, maar scoorde wel de enige treffer van de thuisploeg.

Voetballiefhebbers gingen er zaterdagmiddag om 13.30 uur maar eens goed voor zitten. Op Old Trafford stond de kraker tussen beide rivalen op het programma en de wedstrijd maakte de verwachtingen waar. Hoewel het voetballend niet altijd even geweldig was, maakte de intensiteit, de passie en de spanning bijzonder veel goed.

Opvallend was dat het team van José Mourinho, net als de ploeg van Pep Guardiola nog foutloos na drie competitieduels, in de eerste helft zeer slordig speelde. Het team leed voortdurend balverlies en bracht sterren als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba niet in stelling. Gezegd moet ook worden dat die twee sterkhouders hun dag niet hadden en ondermaats acteerden.

Waar United in de eerste helft teleurstelde, maakte Manchester City indruk. Spelmakers David Silva en Kevin De Bruyne trokken de wedstrijd naar zich toe en lieten de bal snel rond gaan, op de manier hoe Guardiola het zo graag ziet. Verrassend was het dan ook niet dat City na de kwartier de leiding nam. De Bruyne schoof de bal keurig achter David De Gea in de korte hoek, nadat hij Daley Blind had afgetroefd bij een lange bal. 

Na de goal van Iheanacho, die de geschorste Sergio Agüero verving, leken de drie punten al zo'n beetje in de zak voor Manchester City. Toch kwam de thuisploeg uit het niets terug. Na gegrabbel van doelman Claudio Bravo, die deze week nog trainingskleren had gekregen van Ibrahimovic, schoot de Zweed de bal alert in het doel.

Met onder meer het inbrengen van Marcus Rashford en Anthony Martial in de tweede helft probeerde Mourinho de 2-2 nog te forceren, maar de bezoekers hielden knap stand. Daardoor verlaten de spelers en de fans van Manchester City het hol van de leeuw met een brede glimlach op het gezicht. [photo,100652,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen