Cocu: "Assistent van Oranje doe je er niet zomaar bij"

11 september 2016, 12:47

Phillip Cocu hoopt dat de technische staf van het Nederlands elftal snel weer compleet zal zijn, na het vertrek van assistent-bondscoaches Dick Advocaat en de aanstaande exit van Marco van Basten. Zelf gaat de coach van PSV in ieder geval niet het assistentschap combineren met zijn functie in Eindhoven.

Cocu, tussen 2008 en 2012 assistent-bondscoach bij Oranje, vindt dit geen ideale combinatie. "Het is lastig om als hoofdtrainer het assistentschap te combineren. Je kunt het er niet even bij doen. Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor het team. Ik hoop dat het Nederlands elftal elke wedstrijd wint. We moeten naar het WK", zegt de PSV-trainer tegen de NOS.

Of Cocu de ambitie heeft om ooit bondscoach te worden, is niet duidelijk. "Op den duur is bondscoach een hele mooie baan, maar het is een totaal andere functie dan clubtrainer. Je kunt het niet met elkaar vergelijken. Het is een hele andere rol", aldus Cocu.

Momenteel is het in ieder geval behoorlijk lastig om bondscoach van Oranje te zijn, weet Cocu. Hij vindt dat Danny Blind niet in problemen, maar in kansen moet denken. "Het is niet makkelijk wat hij moet doen, maar daar ligt juist een mooie uitdaging. Het hoeft niet altijd makkelijk te zijn. Bondscoach is een functie die de meeste trainers ambiëren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen