Totti vervult heldenrol met winnend doelpunt in blessuretijd

11 september 2016, 18:33

Francesco Totti heeft zijn status van levende legende zondagavond maar eens bevestigd voor de supporters van AS Roma. Als invaller was de spits verantwoordelijk voor de winnende 3-2 tegen Sampdoria. Dat deed de routinier met een strafschop.

In de rust werd de wedstrijd lange tijd stilgelegd vanwege hevige regenval in Rome. Nadat het stadion was leeggepompt kon de wedstrijd alsnog hervat worden. Halverwege gingen de bezoekers met een 1-2 voorsprong aan de leiding. Mohamed Salah tekende na acht minuten voor het openingsdoelpunt, waarna Luís Muriel en Fabio Quagliarella de gasten aan een voorsprong hielpen.

Aan het begin van de tweede helft maakte Totti als invaller zijn opwachting. Op aangeven van de oud-international maakte Edin Dzeko de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg Roma een strafschop, waarna Totti besloot achter de bal te gaan staan. Hij schoot vanaf elf meter zijn geliefde Roma naar drie punten.