Viergever kopt Ajax tegen Vitesse naar eerste thuiszege

11 september 2016, 18:43

Ajax heeft eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen in de eigen ArenA. Vitesse werd met minimale marge verslagen (1-0). Hakim Ziyech, die in de basis mocht debuteren van Peter Bosz, was meteen goed voor een assist.

Alles en iedereen snakte naar een overwinning in Amsterdam. Na twee belabberde thuiswedstrijden tegen Roda JC en Willem II (één punt) en de Europese afgang in Rusland, besloot de selectie van Bosz de koppen bij elkaar te steken. Het leidde tot een zege bij Go Ahead, maar in eigen huis tegen Vitesse moest dat natuurlijk een goed gevolg krijgen.

Toch zagen de supporters opnieuw een kwakkelend elftal op het veld. Ajax was dreigend, maar niet extreem gevaarlijk. Het kreeg een enkele kans via Amin Younes en Nemanja Gudelj, die bijna een Bergkamp-achtige goal maakte. Toch viel de middenvelder flink tegen, hij haalde nauwelijks iets uit standaardsituaties.

Totdat Hakim Ziyech zich meldde voor een vrije trap vanaf de zijkant. De kersverse aankoop uit Enschede mocht meteen in de basis beginnen ten koste van Anwar El Ghazi. Hij gaf de bal scherp voor, waarna Nick Viergever op de vijf meter-lijn kon binnenkoppen: 1-0. De centrale verdediger werd door niemand bewaakt en hoefde alleen nog maar het laatste zetje te geven.

De goal van Viergever kwam op het juiste moment voor de Amsterdammers, na 55 minuten spelen. Vlak daarvoor kreeg Vitesse twee enorme kansen om op voorsprong te komen. Dat leek ook te gebeuren, totdat Nathan voor eigen succes ging terwijl Ricky van Wolfswinkel vogelvrij stond. De spits reageerde dan ook wóedend.

Nadat Vitesse verder moest met tien man na twee keer geel voor Arnold Kruiswijk, ontstond er logischerwijs steeds meer ruimte voor de thuisploeg. Younes en Bertrand Traore konden allebei toeslaan, maar dat lukte niet. Zeker de oud-speler in Arnhem stelde teleur en had het vizier niet op scherp staan. Kasper Dolberg, invaller voor het laatste kwartier, liet in dat tijdsbestek al meer zien dan de man uit Burkina Faso.

Vitesse bleef dus hopen op een laatste kans, maar kon met tien man weinig meer uitrichten. Het enige wapenfeit was een lekkere knal van Adnane Tighadouini, die gepakt werd door doelman Andre Onana. Het bleef bij 1-0 in Amsterdam. Een nipte zege voor Ajax, maar wel eentje die hard nodig was na de resultaten van zowel PSV als Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen