Anderlecht houdt Waregem in het zicht, ruime zege Gent

11 september 2016, 22:03

RSC Anderlecht blijft koploper Zulte Waregem op de hielen zitten. Het verschil is zondag weer teruggebracht tot een punt door de 3-2 zege van Anderlecht op Sporting Charleroi. Zulte Waregem had eerder al zijn eigen wedstrijd gewonnen.

Charleroi kwam het beste uit de startblokken in Brussel met een doelpunt van Djamel Bakar na negentien minuten. Het lukte Anderlecht pas in de tweede helft de schade te herstellen. Lukasz Teodorczyk trok de stand gelijk, waarna Sofiane Hanni voor de voorsprong van Anderlecht zorgde. Youri Tielemans gooide het duel met de 3-1 op slot. De aansluitingstreffer van Amara Baby kwam te laat voor de bezoekers, die op dat moment al met tien man stonden vanwege een rode kaart.

AA Gent had zondag minder moeite om af te rekenen met Sporting Lokeren. Na negentig minuten stond een afgetekende 3-0 overwinning op het scorebord. Branislav Ninaj opende de score met een eigen doelpunt, waarna de andere treffers op naam kwamen van Kalifa Coulibaly en Moses Simon. Standard Luik won zijn wedstrijd door met 2-0 te winnen van Racing Genk. Anderlecht en Gent staan op een punt van de koploper. Standard Luik staat negende met negen punten.